Posne kiflice bez secera - Dijamant

Posne kiflice bez secera

Autor Milica Zivkovic  

decembar 25, 2018

ukusne posne kiflice

  • Vreme pripreme: 1 sat 5 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 10

Način pripreme

1.Brasno i prasak za pecivo zamesiti sa uljem i pivom u meko testo.

2.Rastanjiti sto tanje testo u plocu i secei trouglove mal.

3.Staviti malo pekmeza,uviti u kiflu i peci 15 minuta na 180 stepeni.

4.Secer i vodu provreti da se rastopi secer,kiflice potapati,vaditi i valjati u mlevene orahe

Napomena: Kiflice kada se izvade iz sirupa ,staviti ih na tacnu da se ocede pa onda ih valjati u orahe

Sastojci

Potrebno je:400 gr brasna,1/2 praska za pecivo,2 soljice Dijamant ulja,1 soljica piva,150 gr mlevenih oraha,1 casa secera,1 casa vode,malo pekmeza

00:00