Poljupcici
Poljupcici

POLJUPČIĆI

Autor Jelena Stojanovic  

16 avgusta, 2018

Veoma ukusni mali zalogaji koji se tope u ustima.

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: Oko 25 komada

Način pripreme

Umutiti penasto 200 grama secera i 200 grama margarina. Dodati 1 jaje i opet penasto umutiti. U ovo dodati 1/2 kilograma brasna i 100 mililitara mleka i umesiti testo. Kada je testo umeseno, oklagijom ga razvuci u krug debljine 5 cm. Okruglom casicom za rakiju vaditi kruzice i redjati u podmazan pleh. Peci kruzice. Pecene tople kruzice mazati dzemom od kajsija i spajati. Valjati u prah secer.

Sastojci

200 grama dijamant stoni margarin

200 grama secera

1 jaje

1/2 kilograma brasna

100 mililitara mleka

dzem od kajsije

secer u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]