Pljeskavice sa pasuljem

Autor Adilja Hodza  

21 novembra, 2017

Posne pljeskavice, pravi obrok za celu porodicu. Uz dodatak posnog Dijamant majoneza biće to pravi obrok za celu porodicu.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Pasulj skuvajte u posoljenoj vodi sa lovorom. Kuvani pasulj procedite i izvadite listove lovora. Procedjen pasulj izgnjecite gnječilicom za pire. Dodajte palentu, prezlu, so i biber. Luk isecite na sitno i malo propržite na ulju. Prženi luk pomešajte sa pasuljem. Sve promešajte i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane da porumene. Pržene šnicle izvadite iz salvete da upiju višak masnoće. Kajzerice presecite na pola i stavite po jednu ili dve pljeskavice, dodajte posnog majoneza, maslinku i dekorrišite sečenom ljutom papričicom na listu zelene salate… Prijatno Vam bilo

Sastojci

4 kajzerica

200 grama crvenog pasulja

2 glavice crnog luka

kašika suvih začina

3 kašike palente

2 kašike prezli

2 llovorova lista so

biber, ulje za prženje

Za dekoraciju:

list zelene salate

ljuta zelena papričica

maslinke i

posni Dijamant light majonez

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]