Pljeskavice sa mlevenim pilećim mesom
Autor Zorica Glavna jela
23 jula, 2018
Ove sočne i izuzetno ukusne pljeskavice možete poslužiti u svakoj prilici, možete ih poneti na izlet i sl.
- Vreme pripreme: 25 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 3 osobe
Način pripreme
Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena ali nije obavezno.
U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu i obavezno Dijamantov majonez.
Sastojci
300 ge mlevenog pilećeg mesa
2 kriške bajatog hleba
malo mleka
1 glavica crnog luka
1 veće jaje
po ukusu soli, ml. bibera i
suvog začina, peršuna
1 kašičica pr. za pecivo
1-2 čena belog luka
2-3 kašike Dijamant majoneza klasik
Dijamant ulje za prženje