Pljeskavice sa mlevenim pilecim mesom
Pljeskavice sa mlevenim pilecim mesom

Pljeskavice sa mlevenim pilećim mesom

Autor Zorica  

23 jula, 2018

Ove sočne i izuzetno ukusne pljeskavice možete poslužiti u svakoj prilici, možete ih poneti na izlet i sl.

  • Vreme pripreme: 25 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 3 osobe

Način pripreme

Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena ali nije obavezno.

U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu i obavezno Dijamantov majonez.

Sastojci

300 ge mlevenog pilećeg mesa

2 kriške bajatog hleba

malo mleka

1 glavica crnog luka

1 veće jaje

po ukusu soli, ml. bibera i

suvog začina, peršuna

1 kašičica pr. za pecivo

1-2 čena belog luka

2-3 kašike Dijamant majoneza klasik

Dijamant ulje za prženje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]