

Pita sa sirom
Autor Adilja Hodza Glavna jela
31 oktobra, 2017
Fina pita koju možete pripremiti veoma brzo za doručak, večeru ili kada dođu iznenadni gosti. Ovoj piti će dodatno doprineti ukusu prilog od pažljivo izabranog Dijanamant Classic majoneza.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Kore za pitu odmotajte i na svaku premažite u tankom sloju ulje. Ako su kore tanke u tom slučaju uzmite po dve za svaku rolu. Preko namazane kore nanesite nekoliko kašika fila (koji ste predhodno sjedinili). Premažite i urolajte. Prebacite u nauljenoj tepsiji. Vodite računa da fila ima podjednako za sve kore…. i sve tako dok se materijala ne potroši. Premažite uljem i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrijte krpom da malo omekša a zatim isecite.
Kiselu pavlaku pomešajte sa majonezom i poslužite uz ovu divnu pitu.
Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje gotovih kora za pitu
500 g sitnog sira
4 jajeta
1 čaša jogurta
malo soli
za mazanje Dijamant ulje
Prilog:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika Dijamant Classic majoneza