Pita mekana ko duša - Dijamant DOO
Ajvar pita
Ajvar pita

Pita mekana ko duša

Autor Tanja Djordjevic  

21 maja, 2018

Zaista je divna i mekana , nemojte mi verovati. Isprobajte i verujte sami sebi.

  • Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 6 porcije

Način pripreme

U mlako mleko staviti izmrvljeni kvasac, šećer i kašičicu brašna.

Ostaviti na toplom da kvasac nadođe.

U vanglici sjediniti ulje, 1 jaje, žumance, kiselu vodu i sopa dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo pa pokriti i ostaviti 45 minuta da testo nadođe.

Nadošlo testo podeliti na 3 jednaka dela.

Prvi deo i staviti u tepsiji premazati ajvarom zatim staviti iseckanu šunku.

Razvući drugo testo i staviti ga preko prvog zatim premazati kečapom, staviti rendani sir i posuti origanom.

Razvući i 3 testo i s njim završavamo slaganje pite.

Pitu premazati umućenim belancetom i posuti susamom.

Oštrim nožem iseći pitu ali ne do kraja.

Pokriti i ostaviti na toplom mestu 30 minuta.

Staviti da se pita peče u zagrejanoj rerni na 200 °C 25-30 minuta.

Sastojci

500 gr brasna

200 ml mleka

100 ml kisele vode

100 ml ulja

2 jajeta

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

1 kockica kvasca

Još treba

100 g šunke ili neke druge salame

100 g sir (narenndan)

5 kasika ajvara

susam

kečap dijamant

origano

00:00