Piletina u mexicana sosu
Piletina u mexicana sosu

Piletina u Mexicana sosu

Autor Milena Radivojevic  

30 aprila, 2018

Sos je neverovatnog ukusa, savršeno se slaže i sa pilećim, i sa svinjskim mesom.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Za sos na malo ulja i vode izdinstati šampinone sečene na kolutove. Nakon 20ak minuta dodati Dijamant Mexicana preliv, kečap, senf, origano i kiselu pavlaku, kari sos i dinstati još 10 minuta da tečnost ispari. Pileće belo meso iseći na šnicle, posuti Vegetom i pobiberiti, pa propržiti na ulju. Meso preliti sosom. Služiti toplo.

Sastojci

600g pilećeg belog mesa

400g šampinjona

300g Dijamant Mexicana preliva

4 kašike ulja

1 kašičica kari sosa

1 kašičica Vegete

Malo bibera

200ml kisele pavlake

5-6 kašika kečapa

1 kašičica senfa

1/2 kašičice origana

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]