Piletina u Mexicana sosu
Autor Milena Radivojevic Glavna jela
30 aprila, 2018
Sos je neverovatnog ukusa, savršeno se slaže i sa pilećim, i sa svinjskim mesom.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Za sos na malo ulja i vode izdinstati šampinone sečene na kolutove. Nakon 20ak minuta dodati Dijamant Mexicana preliv, kečap, senf, origano i kiselu pavlaku, kari sos i dinstati još 10 minuta da tečnost ispari. Pileće belo meso iseći na šnicle, posuti Vegetom i pobiberiti, pa propržiti na ulju. Meso preliti sosom. Služiti toplo.
Sastojci
600g pilećeg belog mesa
400g šampinjona
300g Dijamant Mexicana preliva
4 kašike ulja
1 kašičica kari sosa
1 kašičica Vegete
Malo bibera
200ml kisele pavlake
5-6 kašika kečapa
1 kašičica senfa
1/2 kašičice origana
Ocenite članak