Pileći červiš

Autor Adilja Hodza  

18 oktobra, 2017

Staro Prizrensko jelo. Pravila sam po receptu moje majke.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 50 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Priprema

Skuvajte celo pile u posoljenoj vodi. Skuvano pile sklonite sa strane.

U šerpu stavite kašiku masla da se otopi, a onda dodajte brašno. Na tihoj vatri pecite brašno sve mešajući da dobije braon boju (kao kakao). Tako pečeno brašno prosejte i ostavite sa strane.

Brašno pomešajte sa malo vode i promešajte da nema grudvica. Pripremljno brašno izručite u veći tiganj i prelijte bujonom u kojem se kuvalo pile. Kuvajte sve na jačoj vatri, pa kad počne da vri smanjite i nastavite sa kuvanjem. Neprestano mešajte dok ne dobijete gušću kašu.

Izlijte červiš u činiju (može tepsija) u kojoj ćete poslužiti. Kuvano pile izlomite rukama i rasporedite po červišu. Očistite beli luk i sitno iseckajte ili tucite u avanu sa malo soli i kašikom sirćeta. Prelijte beli luk preko červiša i piletine. Jelo poslužite toplo.

Sastojci

Potrebno je:

1 celo pile

200 g brašna

1 kašika masla

1 glavica belog luka

1 kašika sirćeta

soli

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]