Pikantne zemičke
Autor Adilja Hodza Peciva
18 septembra, 2018
Za one koji vole da bude ljuto.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
U mlakoj vodi (mleku) promešajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamesite testo. Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh. Premažite žumancetom i pospite ljutom tucanom paprikom. Nožem zasecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
Sastojci
350 g brašna
1 kašičica soli
1/3 paketića sirovog kvasca
oko 2 dl vode
1 jaje
malo Dijamant mediteran ulja
1 kašičica šećera
ZA PREMAZIVANJE:
1 jaje
ljuta tucana paprika (za posipanje)
Ocenite članak