Pikantne zemičke

Autor Adilja Hodza  

18 septembra, 2018

Za one koji vole da bude ljuto.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

U mlakoj vodi (mleku) promešajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamesite testo. Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh. Premažite žumancetom i pospite ljutom tucanom paprikom. Nožem zasecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.

Sastojci

350 g brašna

1 kašičica soli

1/3 paketića sirovog kvasca

oko 2 dl vode

1 jaje

malo Dijamant mediteran ulja

1 kašičica šećera

ZA PREMAZIVANJE:

1 jaje

ljuta tucana paprika (za posipanje)

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]