Pikantne makarone u čili sosu sa kokosom
Autor Adilja Hodza Glavna jela
10 oktobra, 2017
Pikantno jelo idealno za predstojeće hladne dane.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 45 minuta
- Broj obroka: 3
Način pripreme
Glavicu crnog luka iseckajte i dinstajte na malo ulja. Kada luk omekša dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i dodajte zacine. Dinstajte poklopljeno na tihoj vatri najmanje pola sata u sopstvenom soku uz povremeno mešanje. Dinstajte da meso skroz omekša, da se isprži.
Makarone skuvajte u posoljenoj vodi i procedite. Makarone pomešajte sa pripremljenim mlevenim mesom.
Čili sos sa kokosom:
U šerpicu sipajte maslinovo ulje, sok od paradajza da se malo zagreje tek da prokljuca. Dodajte iseckanu čili papricicu i kokos. Posolite i kuvajte minut-dva na tihoj vatri da malo papricica omekša. Sos možete sipati u mleveno meso pa pomešati sa makaronama. Ili kao ja servirajte u posebnoj činijici pa kako ko voli sipa sebi u vec serviran tanjir.
Čili papričica je u pitanju pa…oprez.
Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje kosih makarona
250 grama mlevenog junećeg mesa
glavica crnog luka
so, biber, začini
malo ulja
Za čili sos sa kokosom:
kašika maslninovog ulja
1,5 dcl. soka od paradajza
1 čili papričica
kašičica kokosa
so