Pikantne makarone u čili sosu sa kokosom

Autor Adilja Hodza  

10 oktobra, 2017

Pikantno jelo idealno za predstojeće hladne dane.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: 3

Način pripreme

Glavicu crnog luka iseckajte i dinstajte na malo ulja. Kada luk omekša dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i dodajte zacine. Dinstajte poklopljeno na tihoj vatri najmanje pola sata u sopstvenom soku uz povremeno mešanje. Dinstajte da meso skroz omekša, da se isprži.

Makarone skuvajte u posoljenoj vodi i procedite. Makarone pomešajte sa pripremljenim mlevenim mesom.

Čili sos sa kokosom:

U šerpicu sipajte maslinovo ulje, sok od paradajza da se malo zagreje tek da prokljuca. Dodajte iseckanu čili papricicu i kokos. Posolite i kuvajte minut-dva na tihoj vatri da malo papricica omekša. Sos možete sipati u mleveno meso pa pomešati sa makaronama. Ili kao ja servirajte u posebnoj činijici pa kako ko voli sipa sebi u vec serviran tanjir.

Čili papričica je u pitanju pa…oprez.

Sastojci

Potrebno je:

1 pakovanje kosih makarona

250 grama mlevenog junećeg mesa

glavica crnog luka

so, biber, začini

malo ulja

Za čili sos sa kokosom:

kašika maslninovog ulja

1,5 dcl. soka od paradajza

1 čili papričica

kašičica kokosa

so

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]