Petrina rodjendanska torta

Autor jelena  

14 decembra, 2018

ukusna cokoladna torta

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: za 20 osoba

Način pripreme

Jaja dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari (oko 20 minuta) uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Maslac i margarin umutiti sa prah šećerom pa izmiksati sa dobro ohlađenim čokoladnim kremom. Umešati seckane orahe i suvo grožđe.

Na tacnu staviti obruč (22-24cm), po dnu i okolo poređati petit keks utopljen u mleko i rasporediti fil. Staviti u frižider na pola sata.

Umutiti 150 g šlaga sa 300 ml mleka i staviti preko fila. Vratiti na kratko u frižider pa skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa 200 ml mleka i ukrasiti tortu.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Potrebno je:

8 jaja

200 g šećera

200 g čokolade

250 g Dijamant dijavit margarina

75 g maslaca

200 g prah šećera

150 g seckanih oraha

150 g suvog grožđa

Ostalo:

25-30 komada petit keksa (turskog keksa)

100 ml mleka za umakanje keksa

150 g šlaga

100 g čokoladnog šlag krema

500 ml mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]