

Način pripreme
Jaja dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari (oko 20 minuta) uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Maslac i margarin umutiti sa prah šećerom pa izmiksati sa dobro ohlađenim čokoladnim kremom. Umešati seckane orahe i suvo grožđe.
Na tacnu staviti obruč (22-24cm), po dnu i okolo poređati petit keks utopljen u mleko i rasporediti fil. Staviti u frižider na pola sata.
Umutiti 150 g šlaga sa 300 ml mleka i staviti preko fila. Vratiti na kratko u frižider pa skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa 200 ml mleka i ukrasiti tortu.
Uživajte u ukusu!
Sastojci
Potrebno je:
8 jaja
200 g šećera
200 g čokolade
250 g Dijamant dijavit margarina
75 g maslaca
200 g prah šećera
150 g seckanih oraha
150 g suvog grožđa
Ostalo:
25-30 komada petit keksa (turskog keksa)
100 ml mleka za umakanje keksa
150 g šlaga
100 g čokoladnog šlag krema
500 ml mleka