Paprika punjena plavim paradajzom - Dijamant DOO
Paprika punjena plavim paradajzom
Paprika punjena plavim paradajzom

Paprika punjena plavim paradajzom

Autor Milica Zivkovic  

20 avgusta, 2018

Jelo je ukusno i pogodno je za vreme posta

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 6

Način pripreme

Plavi paradajz oljustiti ,iseci na kockice,posoliti i ostaviti da stoji.

U medjuvremenu ocistiti sargarepu,luk,paradajz,krompir i iseci na kockice

Papriku ocistiti od peteljki ,oprati i ostaviti sa strane.

Iseckati persunov list

Na ulju prodinstati luk i sargarepu,dodati ocedjen plavi paradajz,krompir i paradajz.

Dodati 1 kasicicu osli,1 kasicicu zacina i dinstati 10 minuta.Dodati pirinac,dobro promesati i puniti paprike.

Napunjene paprike,zatvorite krompirom ili paradajzom ili brasnom.

Razmutiti 1 kasiku brasna,1 kasicicu aleve parpike,1 kasu kuvanog paradajza,1 casu vode i time naliti papriku i kuvati je 30 minuta.

Ukusno je i mnogi misle da ima mesa

Jelo je posno

Potrebno vreme pripreme 60 minuta,potrebno vreme kuvanja 30 minuta

Jelo je namenjeno za 6 osoba

Sastojci

Potrebno je:

oko 12 paprika babura

1 veliki plavi paradajz ili 2 srednja

1 glavica crnog luka

1 srednja sargarepa

1 veci krompir

2 srednja paradajza ili 1 veci

so

zacin

biber

persunov list

aleva parpika

brasno

kuvani paradajz(krompir ili paradajz ili brasno za zatvaranje paprike)

ulje Dijamant

1 soljica pirinca

00:00