Pametan kolac
Pametan kolac

Pametan kolač

Autor Tanja Djordjevic  

16 aprila, 2018

Ispečete jedno testo, dobijete tri nijanse, ne sive, nego savršeno žute kremasto-biskvitne uživancije a ukusom podseća na krempitu.....za neverovati zar ne? !!! Zar to nije fantastično?

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 6 porcije

Način pripreme

Margarin rastopiti i ostaviti da se ohladi.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom i vanilom.

U smesu sa žumancima dodajte brašno, rastopljeni margarin, i postepeno mleko.

Smesi lagano dodajte umućeni sneg od belanaca.

Sipati smesu u dobro namašćenu i brašnom posutu ili staviti pek papir u pleh i peći 50 min na 160C.

Izvadite kolač ohladiti, seći na kocke i pusuti šećerom u prahu i uživajte u ovom mekanom 3 u 1 pametnom kolaču!

Sastojci

4 jaja

150 g šećera

2 kesice vnilin secer

10 ravne kašika brašna

125 g Expert margarin

0,5 l mleka

narendana kora limuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]