Oufes a la Provancal
Autor Dijana Ademovic Glavna jela
9 oktobra, 2018
Kompletan obrok...
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Na maslinovom ulju izdinstati seckan crni luk.
Kad omekša dodati na listiće sečen beli luk, pa kad zamiriše, ubaciti nekoliko iscepkanih listića bosiljka, da otpuste aromu, a onda naliti paradajz sok i dodati kečap.
Krčkati na tihoj vatri, začiniti solju i biberom, ubaciti još bosiljka.
Kad se sos zgusnuo, napraviti kašikom udubljenje i sipati u svako po jaje.
Belance treba da bude dobro skuvano, a žumance rovito.
Poslužiti uz prepečen hleb.
Sastojci
1 crni luk
1-2 čena belog luka
500 ml paradajz soka
2 kašike Dijamant kečapa
po ukusu soli i bibera
nekoliko listića svežeg bosiljka
3 jaja
2-3 kašika maslinovog ulja
Ocenite članak