Oufes a la Provancal

Autor Dijana Ademovic  

9 oktobra, 2018

Kompletan obrok...

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Na maslinovom ulju izdinstati seckan crni luk.

Kad omekša dodati na listiće sečen beli luk, pa kad zamiriše, ubaciti nekoliko iscepkanih listića bosiljka, da otpuste aromu, a onda naliti paradajz sok i dodati kečap.

Krčkati na tihoj vatri, začiniti solju i biberom, ubaciti još bosiljka.

Kad se sos zgusnuo, napraviti kašikom udubljenje i sipati u svako po jaje.

Belance treba da bude dobro skuvano, a žumance rovito.

Poslužiti uz prepečen hleb.

Sastojci

1 crni luk

1-2 čena belog luka

500 ml paradajz soka

2 kašike Dijamant kečapa

po ukusu soli i bibera

nekoliko listića svežeg bosiljka

3 jaja

2-3 kašika maslinovog ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]