

Otvorena pita
Autor Dijana Ademovic Peciva
12 oktobra, 2018
Kad cela kuća zamiriše...
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ostaviti da odmara. Razvući testo nešto veće od veličine pleha, da testo visi preko njega. Premazati kečapom, posuti malo mlad sir, poređati kolutove šunkarice, paradajza, dimljene kobasice, izmrviti plavi sir, posuti začinom i grančicama majčine dušice. Krajeve testa koji vise vratiti prema sredini pite i "ušuškati".
Ostaviti da odmara,a pećnicu zagrejati na 220 stepeni. Peći dok fino ne porumeni.
Sastojci
350 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kašika majoneza
175 ml tople vode
1 kašičica suvog kvasca
I još:
nekoliko kašika Dijamant kečapa
nekoliko kašika mladog sira
nekoliko listova pileće šunkarice
nekoliko paradajza
malo plavog sira
nekoliko kolutova dimljene kobasice
malo začina sa ukusom mocarele i paradajza
malo majčine dušice, sveže