Ninina rođendanska torta - Dijamant DOO

Ninina rođendanska torta

Autor jelena  

6 decembra, 2018

prava za decije rodjendane

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 30 parceta

Način pripreme

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30x25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti šećer i vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.

Zatim umešati i mleveni keks i sitno seckanu čokoladu.

Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.

Na tacnu staviti koru pa fil 1 (polovinu ukupne količine).

Preko rasporediti fil 2 (polovinu ukupne kolicine).

Zatim staviti drugu koru, preostali fil 1, preostali fil 2 i završiti trećom korom.

Tortu staviti u frižider na nekoliko sati (može i preko noći), da se ohladi i stegne. Umutiti šlag sa kiselom vodom i ukrasiti je.

Vratiti na kratko u frižider pa možete seći i poslužiti.

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

3 žumanceta

12 kašika šećera

6 kašika brašna

150 g čokolade za kuvanje

Za fil I:

9 žumanaca

9 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

5 kašika brašna

400 ml mleka

250 g Dijamant dijavit margarina

100 g mlevenog keksa

150 g mlečne čokolade sa mlečnim punjenjem

Za fil II:

200 g šlaga

270 ml mleka

300 g zamrznutih malina

Ostalo:

250 g šlaga

450 ml kisele vode

boje za kolace

cvetići, figurice

00:00