Način pripreme
4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30x25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.
Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti šećer i vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).
Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.
Zatim umešati i mleveni keks i sitno seckanu čokoladu.
Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.
Na tacnu staviti koru pa fil 1 (polovinu ukupne količine).
Preko rasporediti fil 2 (polovinu ukupne kolicine).
Zatim staviti drugu koru, preostali fil 1, preostali fil 2 i završiti trećom korom.
Tortu staviti u frižider na nekoliko sati (može i preko noći), da se ohladi i stegne. Umutiti šlag sa kiselom vodom i ukrasiti je.
Vratiti na kratko u frižider pa možete seći i poslužiti.
Sastojci
Za kore:
12 belanaca
3 žumanceta
12 kašika šećera
6 kašika brašna
150 g čokolade za kuvanje
Za fil I:
9 žumanaca
9 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g Dijamant dijavit margarina
100 g mlevenog keksa
150 g mlečne čokolade sa mlečnim punjenjem
Za fil II:
200 g šlaga
270 ml mleka
300 g zamrznutih malina
Ostalo:
250 g šlaga
450 ml kisele vode
boje za kolace
cvetići, figurice