

Morska salata
Autor Dijana Ademovic Salate
10 septembra, 2018
Još malo leta u tanjiru...
- Vreme pripreme: 5 minuta
- Vreme kuvanja: 5 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Morske plodove kuvati par minuta,potom ocediti i ohladiti.Krastavac oljuštiti,odstraniti semenu ložu i naseći na polumesece.Mladi luk očistiti,oprati i narezati na kockeU činiji sjediniti sve namirnice,dodati masline i začiniti po ukusu.Spremiti dresing od Mediteran ulja i limunovog soka,pa preliti preko.Nežno promešati i ostaviti u frižideru 10.tak minuta da se ukusi prožmu.
Sastojci
400 g morskih plodova
2 struka mladog crnog luka
1krastavac
10.-tak zelenih maslina
nekoliko listića svežeg bosiljka
3 kašike Mediteran ulja
1 kašika limunovog soka
po ukusu soli i bibera
Ocenite članak