Monte torta - Dijamant DOO

Monte torta

Autor jelena  

14 januara, 2019

kremasta, lagana, jako ukusna

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 30 parceta

Način pripreme

Kalup sa obručem (prečnika 26cm) obložiti papirom za pečenje. Na papir staviti seckane orahe, da prekriju dno kalupa.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati brašno i lagano varjačom izmešati. Rasporediti ovu smesu preko oraha. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu koru izvaditi iz kalupa, okrenuti na tacnu (tako da orasi budu odozgo) i ostaviti da se ohladi.

100 g čokolade otopiti sa uljem i mlekom i premazati preko oraha.

Preko složiti lomljen keks. Vratiti obruč oko kore.

Umutiti žumanca, dodati 200 ml mleka, puding i gustin. U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti (na sobnoj temperaturi) i pomešati sa margarinom, umućenim sa šećerom u prahu. Polovinu tog fila rasporediti preko lomljenog keksa.

100 g čokolade otopiti sa mlekom i umešati u drugu polovinu fila. Staviti preko vanil fila.

Ostaviti da se ohladi (preko noći), a zatim pažljivo skloniti obruč.

Šlag umutiti sa mlekom i ukrasiti tortu.

Staviti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

5 kašika šećera

60 g brašna

100 g seckanih oraha

Za fil:

1 l mleka

100 g šećera

2 kesice pudinga od vanile

2 kašike gustina

5 žumanaca

250 g Dijamant dijavit margarina

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

100 g čokolade

3 kašike mleka

I još:

100 g čokolade

2 kašike Dijamant ulja

2 kašike mleka

10ak komada petit keksa

100 g šlaga

200 ml mleka

00:00