Minjoni sa čokoladom - Dijamant DOO

Minjoni sa čokoladom

Autor Suzana Mitic  

26 novembra, 2018

Prava poslastica za sve ljubitelje čokolade !

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 20

Način pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam.Dodati postepeno šećer i nastaviti mućenje.Kad se šećer istopi sjediniti sa žumancima,smanjiti brzinu miksera pa dodati brašno,kakao i prohlađeni margarin.Napraviti kompaktnu smesu i isipati u veliki pleh na pek papiru.Peći na 200 C oko 10 minuta.Hladnu koru preseći na 3 dela da se dobiju tri kore.

Za fil je potrebno ma puding razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti sa šećerom da provri.Dodati razmućeni puding,kakao i nes kafu.Skuvati puding.Ohladiti i hladan fil izmiksati sa margarinom.

Filovati :

kora,fil,kora,fil...

Preliti otopljenom čokoladom.

Prijatno !

Sastojci

6 jaja

140 gr brašna

60 gr brašna

3 kašikakakao

3 kašika istopljenog margarina

Potrebno za fil :

400 ml mleka

4 kašika šećer

1 puding od čokolade

1 kašika kakao

1 kašika nes kafe

100 gr Dijamant margarina posni

Preliv :

200 gr čokolade

6 kašika Dijamant ulja

00:00