Mimoza kolač

Autor Dijana Ademovic  

5 aprila, 2018

Kolač koji se prosto topi u ustima...

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 10 porcija

Način pripreme

U brašno staviti šećer, margarin narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.

Podeliti testo na četiri dela i svaki ražvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.

Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.

Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim margarinom. Dodati rum i rendanu koru narandže.

Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.

Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.

Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.

Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.

Sastojci

Kore

500 g brašna

250 g margarina

125 g šećera u prahu

1 kesica praška za pecivo

4-5 kašika kisele pavlake

3 žumanceta

1 jaje

1 kašičica rendane limunove korice

Krema

500 ml mleka

5 kašika brašna

200 g šećera u prahu

2 kesice vanilin šećera

1 kašičica rendane narandžine kore

2 kašičice ruma

200 g margarina

I još

nekoliko kašika džema od šipurka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]