

Mediteranska pizza
Autor Milena Radivojevic Glavna jela
24 avgusta, 2018
Testo, kečap, šunka, odabrano povrće i jaja, zajedno sa začinima čine savršen spoj- čine picu, neprevazidjeno jelo Mediterana.
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 3
Način pripreme
Sjediniti kukuruzno i pšenično brašno, dodati kvasac, ulje, toplu vodu, pa zamesiti testo. Staviti na toplo mesto 20ak minuta, pa podeliti testo na 2 dela i oblikovati. Razvući oklagijom, pa prebaciti u pleh na pek papir. Obe podloge izbuškati viljuškom, pa premazati kečapom, šunku i krastavčiće iseći na kockice, rasporediti preko kečapa, posuti kukuruz šećerac, narendati kačkavalj, razliti na obe pice po 1 jaje, posoliti prstohvatnom soli, posuti origanom, pa ispeći na 200C 15-20 minuta.
Sastojci
250g pšeničnog brašna
150g kukuruznog brašna
1/2 kesice suvog kvasca
180ml vode
30ml Dijamant Mediteran ulja
100ml DIjamant kečapa
150g stišnjene šunke
Par kiselih krastavčića
150g kačkavalja
1 šoljica kukuruza šećerca
2 jajeta
1 kašičica origana
Prstohvat soli