Mantije sa prazilukom i krompirom - Dijamant DOO

Mantije sa prazilukom i krompirom

Autor Dijana Ademovic  

5 aprila, 2018

Domaće je domaće...

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Prosejati brašno, dodati so, pa postepeno sipajući toplu vodu umesiti testo srednje tvrdoće. Podeliti ga na 5 lopti, prekriti najlon folijom i ostaviti da miruje oko 45 minuta. Za to vreme pripremiti nadev tako što na margarinu kratko propržimo praziluk i sečen na kockice i narendan krompir. Posoliti, pobiberiti.

Na stolnjaku oklagijom razvučemo što tanje koru, premažemo otopljenim margarinom, a onda rukama što tanje razvučemo koru, na veličinu stola. Sa obe strane šireg dela kore stavimo nadev.

Potom povlačeći stolnjak ka sebi, smotamo prvo jednu stranu do pola, a potom i drugu. Presečemo svitke po dužini, da dobijemo dve rolnice.

Svaki svitak isečemo po želji,moji su bili pravougaonici dugi 3-3,5 cm.

Pomašćenim rukama uzmemo svaki pravougaonik, spojim prvo šire krajeve, a onda prstima ušuškamo testo, da dobijemo „jastučić“. Prvu mantiju stavimo u sredinu okrugle tepsije, a potom okolo ređamo preostale…

Tako radimo dok ne popunimo celu tepsiju i potrošimo sav materijal. Premažemo ih otopljenim margarinom i stavimo da se peku na 200 stepeni da fino porumene.

Dok se peku, napraviti preliv od jogurta i belog luka.

Pečene mantije izvaditi iz pećnice.

Zaliti ih pripremljenim prelivom i vratiti u vrelu rernu da upiju preliv i porumene.

Vruće mantije poslužiti sa jogurtom, u ovom slučaju i sa sirom jer su punjene prazilukom i krompirom…Prijatno

Sastojci

Sastojci

Testo

1 kg brašna

1,5 kašičice soli

450-500 ml vode

Nadev

500 g praziluka

3 krompira

po ukusu soli

po ukusu bibera

Preliv

100-125 ml gustog jogurta

1 kašičica belog luka u granulama

malo soli

150 g margarina

00:00