Makarone sa mlevenim mesom

  Autor jelena  

novembar 22, 2018

lagan rucak

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: za 4 osobe

Način pripreme

Makarone obariti po uputstvu na pakovanju i ocediti. Na malo zagrejanog ulja propržiti mleveno meso, posoliti, usuti pola šoljice vode i prodinstati (10-15 minuta). Začiniti po ukusu.

U vatrostalnu činiju usuti makarone (2/3 ukupne količine), preko rasporediti meso, zatim kecap i odozgo staviti preostale makarone (1/3). Ulupati jaja, dodati jogurt, izmešati. Preliti makarone. Posuti malo origana.

Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Poslužiti toplo. Prijatno!

Sastojci

400 g makarona

400 g mlevenog mesa

150 g Dijamant kečapa

2 jajeta

200 ml jogurta

so

začini

ulje

origano

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 2.5]