

Makarone sa mlevenim mesom
Autor jelena Glavna jela
22 novembra, 2018
lagan rucak
- Vreme pripreme: 50 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: za 4 osobe
Način pripreme
Makarone obariti po uputstvu na pakovanju i ocediti. Na malo zagrejanog ulja propržiti mleveno meso, posoliti, usuti pola šoljice vode i prodinstati (10-15 minuta). Začiniti po ukusu.
U vatrostalnu činiju usuti makarone (2/3 ukupne količine), preko rasporediti meso, zatim kecap i odozgo staviti preostale makarone (1/3). Ulupati jaja, dodati jogurt, izmešati. Preliti makarone. Posuti malo origana.
Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Poslužiti toplo. Prijatno!
Sastojci
400 g makarona
400 g mlevenog mesa
150 g Dijamant kečapa
2 jajeta
200 ml jogurta
so
začini
ulje
origano
Ocenite članak