Lesnik kolac sa piskotama - Dijamant DOO

Lesnik kolac sa piskotama

Autor jelena  

3 jula, 2018

kolac-torta

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 12 parceta

Način pripreme

U pleh sa obručem poređati po dnu red piškota utopljenih u mleko. Uz obruč poređati uspravno piškote polomljene na pola i utopljene u mleko.

Puding i gustin pomešati i usuti 200 ml mleka, dobro izmešati da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Sipati skuvan puding preko piskota. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog pudinga. Vratiti na kratko u frižider. Skinuti obruc.

Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

250 g piškota

1 l mleka

3 kesice pudinga od lesnika

1 kašika gustina

8 kašika šećera

125 g Dijamant dijavit margarina

150 g šlaga

300 ml mleka

200 ml mleka za umakanje piskota

00:00