Lesnik kolac sa piskotama
Autor jelena Poslastice
3 jula, 2018
kolac-torta
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 12 parceta
Način pripreme
U pleh sa obručem poređati po dnu red piškota utopljenih u mleko. Uz obruč poređati uspravno piškote polomljene na pola i utopljene u mleko.
Puding i gustin pomešati i usuti 200 ml mleka, dobro izmešati da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin i izmešati da se otopi i sjedini.
Sipati skuvan puding preko piskota. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog pudinga. Vratiti na kratko u frižider. Skinuti obruc.
Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Sastojci
250 g piškota
1 l mleka
3 kesice pudinga od lesnika
1 kašika gustina
8 kašika šećera
125 g Dijamant dijavit margarina
150 g šlaga
300 ml mleka
200 ml mleka za umakanje piskota