Autor Tanja Djordjevic Kolači
19 juna, 2018
Kselkasta slatka kombinacija i prhko testo koje se mrvi pri svakom zalogaju!!!
Margarin sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
Potom, dodajte jaje pa brašno izmešano sa praškom za pecivo, i zamesite testo koje se ne lepi za prste.Podelite testo na dva dela.
Prvi deo razviti oklagijom između dva parčeta papira za pečenje, pa uz pomoć papira preneti u pleh.
Višnje, šećer i gustin izmesati, pa sipati preko pripremljene donje kore.
I drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje i fino ga ušuškajte sa svih strana.
Na nekoliko mesta, izbockajte testo viljuškom.
Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta .
Ostavite da se ohladi i pospite secerom u prahu.
100 gr margarin
125 gr šećera
1 vanilin šećer
1 jaja
250 gr brašna
praška za pecivo(na vrh noža)
2 kašike hladne vode
300 gr višanja (očišćenih i oceđenih)
1 kašike šećera
2 kašike gustina
šećer u prahu za posipanje