Lenja pita sa višnjama - Dijamant DOO

Lenja pita sa višnjama

Autor Tanja Djordjevic  

19 juna, 2018

Kselkasta slatka kombinacija i prhko testo koje se mrvi pri svakom zalogaju!!!

  • Vreme pripreme: 25 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Margarin sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom.

Potom, dodajte jaje pa brašno izmešano sa praškom za pecivo, i zamesite testo koje se ne lepi za prste.Podelite testo na dva dela.

Prvi deo razviti oklagijom između dva parčeta papira za pečenje, pa uz pomoć papira preneti u pleh.

Višnje, šećer i gustin izmesati, pa sipati preko pripremljene donje kore.

I drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje i fino ga ušuškajte sa svih strana.

Na nekoliko mesta, izbockajte testo viljuškom.

Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta .

Ostavite da se ohladi i pospite secerom u prahu.

Sastojci

100 gr margarin

125 gr šećera

1 vanilin šećer

1 jaja

250 gr brašna

praška za pecivo(na vrh noža)

2 kašike hladne vode

300 gr višanja (očišćenih i oceđenih)

1 kašike šećera

2 kašike gustina

šećer u prahu za posipanje

00:00