EmailTweet 4 Prikaz preko čitavog ekrana Ledene kocke Autor Tanja Djordjevic Kolači 22 juna, 2018 Nešto slatko, sočno, kremasto, čokoladno! Vreme pripreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 20 minuta Broj obroka: 8 tanjira Način pripreme Belanca i šećer izmiksajte pa dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno, kakao pa dodajte prethodnoj smesi I sipajte u podmazan duguljasti pleh 25 x 35 cm. i pecite oko deset minuta na 180 stepeni. Za sirup stavite šecer i vodu da provri, malo ukuvajtei prelite preko hladnog patispanja. Od litre mleka oduzmite 200 ml i razbijte brašno i gustin, a ostatak stavite sa šecerom da provri. Ulijte lagano u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom i skuvajte krem, pa stavite 3 vanilice i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i sjedinite sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanj. Za glazuru otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Ostavite da se stegne u frižideru, pa isecite na kocke i poslužite. Sastojci Patišpanj: 5 jaja 5 kašike šećera 5 kašike brašna 2 kašike kakao Za sirup: 300 g šećera 250 g vode Za kremu: 1 l mleka 5 kašike gustina 9 kašike brašna 16 kašike šećera 3 vanilin šećera 250 g Margarin Classic Dijamant Za glazuru: 100 g čokolade za kuvanje 3 kašike ulja zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 42 Prosečno: 2.8]