

Način pripreme
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (30x20cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kašicu. Ohladiti. Umutiti margarin i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom.
Polovinu fila staviti preko ohlađene kore, rasporediti maline i preko preostali fil.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke i uživati u ukusu.
Sastojci
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
Za šerbet:
200 g šećera
250 ml vode
Za fil:
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g gustina
1 kesica vanilin šećera
250 g Dijamant dijavit margarina
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka
Ostalo:
250 g malina