Ledene kocke

  Autor jelena  

januar 11, 2019

isprobala sam mnogo recepata, ove ledene kocke su savrsene 🙂

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: za 20 osoba

Način pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (30x20cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke.

Prijatno!

Sastojci

Kora:

4 jajeta

4 kašike šećera

3 kašike brašna

2 kašike kakaoa

Šerbet:

200 g šećera

250 ml vode

Fil:

500 ml mleka

120 g šećera

80 g brašna

20 g gustina

250 g Dijamant dijavit margarina

1 kesica vanilin šećera

Čokoladna glazura:

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika Dijamant ulja

3 kašike mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]