Kuglof sa limunom i makom
Autor Tanja Djordjevic Kolači
13 aprila, 2018
Jedan kolač koji obavezno treba da probate .... prvo parče će Vas naterati da počnete da maštate o drugom, a drugo - o tome kako ćete pojesti ceo kolač !!!
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 8 tanjira
Način pripreme
Margarin , sećer u prahu i vanilin šećer umutiti,postepeno dodati žumanca, zatim mleko ,koru limuna, brašno pomešano sa praškom za pecivo i makom,zatim čvrst sneg od belanaca.
Sipati u namašćen i posuti kalup za kuglof brašnom .
Peči na 200 stepeni 35-40 minuta.
Ispečeni kuglof izručiti iz kalupa i posuti šećerom u prahu po želji.
Sastojci
4 jaja
200 gr šečera u prahu
1 kesica vanilin šećer
130 gr margarina Expert margarin
1,5dl mleka
narendana kora limuna
300 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike nemlevenog maka
Ocenite članak