Kuglof sa limunom i makom

Autor Tanja Djordjevic  

13 aprila, 2018

Jedan kolač koji obavezno treba da probate .... prvo parče će Vas naterati da počnete da maštate o drugom, a drugo - o tome kako ćete pojesti ceo kolač !!!

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 8 tanjira

Način pripreme

Margarin , sećer u prahu i vanilin šećer umutiti,postepeno dodati žumanca, zatim mleko ,koru limuna, brašno pomešano sa praškom za pecivo i makom,zatim čvrst sneg od belanaca.

Sipati u namašćen i posuti kalup za kuglof brašnom .

Peči na 200 stepeni 35-40 minuta.

Ispečeni kuglof izručiti iz kalupa i posuti šećerom u prahu po želji.

Sastojci

4 jaja

200 gr šečera u prahu

1 kesica vanilin šećer

130 gr margarina Expert margarin

1,5dl mleka

narendana kora limuna

300 gr brašna

1 kesica praška za pecivo

2 kašike nemlevenog maka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]