

Kolač sa ribizlom
Autor Dijana Ademovic Kolači
28 juna, 2018
Da obojimo ovaj kišni dan...
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 45 minuta
- Broj obroka: 8
Način pripreme
Jaja penasto umutiti sa šećerom. Dodati otopljen i ohlađen margarin,mleko,vanilin šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Još malo miksati,pa izliti u pomašćen i pobrašnjen pleh.Staviti u pećnicu zagrejanu na 180 stepeni,da se malo zapeče.
Za to vreme oprati i očistiti ribizle i posuti po zapečenom kolaču,pa vratiti nazad u pećnicu.
Peći nekih 45 minuta,ili dok test čačkalicom ne pokaže da je pečen.
Prohladiti kolač i posuti šećerom u prahu.
Sastojci
4 jaja
2 šolje,od 2 dl,šećera
1 vanilin šećer
2 šolje brašna
1/2 praška za pecivo
1 šolja otopljenog Diajvit margarina
1 šolja mleka
250 g ribizli
malo šećerra u prahu za posipanje
Ocenite članak