Kokos rozenka - Dijamant DOO
Kokos rozenka
Kokos rozenka

Kokos rozenka

Autor jelena  

27 juna, 2018

kokos i bela cokolada...mmmm

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: za 10 osoba

Način pripreme

U gustin usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dodati komade margarina i mesati da se otope. Umešati i belu čokoladu. A zatim i kokosovo brašno.

Mlakim filom premazati korice za rozen tortu. Slaganje završiti korom. Staviti kolač u frižider na nekoliko sati. Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i staviti na poslednju koru. Vratiti na kratko u frižider.

Uživajte u ukusu!

Umesto glazure od bele čokolade možete staviti šećernu glazuru ili poslednju koru premazati tankim slojem fila i posuti kokosovim brašnom.

Sastojci

Za fil:

1 l mleka

200 g šećera

120 g gustina (kukuruznog skroba)

250 g Dijamant classic margarina

100 g bele čokolade

200 g kokosovog brašna

Za glazuru:

100 g bele čokolade

3 kašike mleka

1 kašika ulja

Ostalo:

1 pakovanje kora za rozen tortu

00:00