Kocke sa malinama

  Autor jelena  

jun 29, 2018

jako ukusan kolac

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: za 12 osoba

Način pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu koru izvaditi, skloniti papir i vratiti je u pleh. Toplu koru preliti hladnim mlekom.

Maline kuvati sa šećerom oko 5 minuta, usuti 250 ml vode i kuvati dok ne provri. Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u maline i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati malo mleka, gustin i brašno. Preostalo mleko zagrejati (ali da ne provri), usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa margarinom umućenim sa prah šećerom. Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, a preko šlag umućen sa mlekom.

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

5 kašika šećera

2 kašike brašna

100 g kokosovog brašna

1 kesica praška za pecivo

300 ml mleka

Za fil od malina:

400 g malina

200 g šećera

300 ml vode

2 kesice pudinga od malina

Za žuti fil:

5 žumanaca

7 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

3 kašike gustina

2 kašike brašna

500 ml mleka

100 g prah šećera

250 g Dijamant dijavit margarina

I još:

100 g šlaga

200 ml mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]