Kineska kuhinja kod nas malo je poznata, u svetu je veoma rasporostranjena, ovo je jelo prilagođeno našim običajima i ukusima kojima smo navikli.
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 35 minuta
Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Prvo kockice mesa kratko propržiti na vrelom ulju, pa ih skloniti sa strane, a u tom ulju zatim dinstati praziluk, pa polako dodavati šargarepu, šampinjone i kupus. Dodati soli i bibera po ukusu, mlevenu papriku i lovorov list i nakon desetak minuta vratiti meso u tiganj i pustiti da se krčka dok povrće potpuno ne omekša i dok meso ne bude gotovo. Servirati sa majonezom kao prilogom, ili tartar sosom na kuvanom pirinču.
Izbor povrća je na vama, u svakom slučaju, kinezi kupus i pirinač ne izostavljaju, ostalo je proizvoljno, možete dodati i neki ljuti sos u koliko volite.