Kinesko jelo na Srpski način

Autor Dijamant.Kuhinja  

11 septembra, 2017

Kineska kuhinja kod nas malo je poznata, u svetu je veoma rasporostranjena, ovo je jelo prilagođeno našim običajima i ukusima kojima smo navikli.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Prvo kockice mesa kratko propržiti na vrelom ulju, pa ih skloniti sa strane, a u tom ulju zatim dinstati praziluk, pa polako dodavati šargarepu, šampinjone i kupus. Dodati soli i bibera po ukusu, mlevenu papriku i lovorov list i nakon desetak minuta vratiti meso u tiganj i pustiti da se krčka dok povrće potpuno ne omekša i dok meso ne bude gotovo. Servirati sa majonezom kao prilogom, ili tartar sosom na kuvanom pirinču.

Izbor povrća je na vama, u svakom slučaju, kinezi kupus i pirinač ne izostavljaju, ostalo je proizvoljno, možete dodati i neki ljuti sos u koliko volite.

Sastojci

300g pilećeg belog mesa - kockice

400g svinjskog buta – kockice

400g šampinjona

400g rezanaca svežeg kupusa

1 veći praziluk

Dijamant Mediteran ulje

So i biber

Mlevena paprika – slatka ili ljuta

Lovorov list

2 veće šargarepe

Dijamant majonez/Tartar sos

Prilog

Kuvani pirinač

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]