
Kinesko jelo na Srpski način
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
11 septembra, 2017
Kineska kuhinja kod nas malo je poznata, u svetu je veoma rasporostranjena, ovo je jelo prilagođeno našim običajima i ukusima kojima smo navikli.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Prvo kockice mesa kratko propržiti na vrelom ulju, pa ih skloniti sa strane, a u tom ulju zatim dinstati praziluk, pa polako dodavati šargarepu, šampinjone i kupus. Dodati soli i bibera po ukusu, mlevenu papriku i lovorov list i nakon desetak minuta vratiti meso u tiganj i pustiti da se krčka dok povrće potpuno ne omekša i dok meso ne bude gotovo. Servirati sa majonezom kao prilogom, ili tartar sosom na kuvanom pirinču.
Izbor povrća je na vama, u svakom slučaju, kinezi kupus i pirinač ne izostavljaju, ostalo je proizvoljno, možete dodati i neki ljuti sos u koliko volite.
Sastojci
300g pilećeg belog mesa - kockice
400g svinjskog buta – kockice
400g šampinjona
400g rezanaca svežeg kupusa
1 veći praziluk
Dijamant Mediteran ulje
So i biber
Mlevena paprika – slatka ili ljuta
Lovorov list
2 veće šargarepe
Dijamant majonez/Tartar sos
Prilog
Kuvani pirinač