Kiflice sa kiselim mlekom

Autor Tanja Djordjevic  

16 aprila, 2018

Fine, mirisne, mekane lisnate kiflice koje možete poslužiti za doručak uz prilog po vašoj želji.

  • Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna,razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.

U vangli,pomešati so,ulje,kiselo mleko,jaja,pa dodati brašno i kvasac i zamesiti testo.

Testo odmah podeliti na 3 dela.Svaki deo podeliti na 8 loptica.Uzeti jednu lopticu i razvući je u mali krug,premazati je sa malo margarina.Na nju staviti drugu koju opet premažete margarinom i tako do poslednje 8 loptice koju ne premazujete.Ovako dobijenu gomilu razvući u veliku koru,koju podelite na 16 dela i oblikujete u kiflice.Po želji u kiflice možete staviti i komadić fete.Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje,ostavljajući dosta mesta između.Ponoviti i sa ostalim delovima testa.Kiflice ostaviti da rastu 2 sata.

Premazati ih mešavinom žumanceta i mleka .Peći u zagrejanoj rerni na 200C da porumene.

Sastojci

1kg brašna

250ml toplog mleka

40gr svežeg kvasca

1 kašika šećera

3 kašičice soli

100ml ulja

1 čaša (180ml) kiselog mleka

3 jaja

250gr Expert margarin margarina,omekšalog

za premazivanje:

1 žumance

par kašika mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 4.2]