Kiflice sa kiselim mlekom
Autor Tanja Djordjevic Peciva
16 aprila, 2018
Fine, mirisne, mekane lisnate kiflice koje možete poslužiti za doručak uz prilog po vašoj želji.
- Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna,razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
U vangli,pomešati so,ulje,kiselo mleko,jaja,pa dodati brašno i kvasac i zamesiti testo.
Testo odmah podeliti na 3 dela.Svaki deo podeliti na 8 loptica.Uzeti jednu lopticu i razvući je u mali krug,premazati je sa malo margarina.Na nju staviti drugu koju opet premažete margarinom i tako do poslednje 8 loptice koju ne premazujete.Ovako dobijenu gomilu razvući u veliku koru,koju podelite na 16 dela i oblikujete u kiflice.Po želji u kiflice možete staviti i komadić fete.Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje,ostavljajući dosta mesta između.Ponoviti i sa ostalim delovima testa.Kiflice ostaviti da rastu 2 sata.
Premazati ih mešavinom žumanceta i mleka .Peći u zagrejanoj rerni na 200C da porumene.
Sastojci
1kg brašna
250ml toplog mleka
40gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
3 kašičice soli
100ml ulja
1 čaša (180ml) kiselog mleka
3 jaja
250gr Expert margarin margarina,omekšalog
za premazivanje:
1 žumance
par kašika mleka