Kebab iz rerne
Autor dijana1970 Glavna jela
27 aprila, 2018
kebaba pripremljen u rerni dosta zacina poseban šmek ovom jelu daje preliv od pavlake jogurata i dijamant preliva sa renom
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 10 minuta
- Broj obroka: 8
Način pripreme
Priprema
1
Priprema Kebaba:
Meso oprati posušiti. Pileći batak sa karabatakom isostiti i preseći na pola. Pileće belo meso iseći u šnicle. Meso staviti u veću posudu preliti sa uljem dodati so, biber, suvi začin, dimljenu začinsku papriku peršun i korijander. Sve lepo sjediniti i utrljati u meso. Meso pokriti sa pvc folijom i ostaviti sat vremena u frižider. Uzeti 1 veću glavicu crnog luka očistiti je i uviti u aluminijumsku foliju. Uzeti 2 veća štapića sa ražnjiće i zabosti ih u crni luk. Na štapiće ređati komade mesa. Preko naređanog mesa staviti crni luk.
2
Tako složeno meso staviti u manju posudu pa staviti u tepsiju sipati 250ml vode. Na meso staviiti aluminijumsku foliju i peći na 200 stepeni 1 sat.
3
Posle 60 minuta skinuti alu foliju i pojačati temperaturu rerne na 250 stepeni i zapeći kebab 10 minuta.
4
Prohladjen kebab iseći tanko.
5
Za prilog: Krompir iseći na štapiće i ispržiti kao pomfrit. Papriku iseći na kockice i pržiti na vrelom ulju sa 1 glavicom crnog luka začiniti po ukusu.
6
Pripremiti prelive i ohladiti ih u frizideru. Gusti jogurt i pavlaku pomešati osoliti po ukusu dodati malo belog luka i peršuna.
7
Priprema tortilja: U posudu staviti brašno, so, šećer, suvi kvasac, pa sa vodom zamesiti testo. Testo ostaviti da nadođe. Nadoslo testo podeliti na loptice i peći na ugrejanom tiganju bez ulja.
8
Kad su tortilje pečene onda ih napuniti.
9
Tortilju premazati sa prelivom od pavlake jogura i dijamant preliva sa renom staviti isečeno meso, preko mesa staviti paprike i pomfrit pa onda staviti rendani sir. Ko voli može preko sira staviti kečap od paradajza ili neki drugi preliv po ukusu ukućana. Zatim tortilju lepo uviti i uživati u ukusu Kebaba.
Napomena Meso za kebab kao i priloge uz kebaba, a i same prelive možete kombinovati po ukusima ukućana Prijatno.
Sastojci
Potrebno je:
3 pileća bataka sa karabatakom
1 belo meso
3 glavice crnog luka
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice dimljena začinska paprika
1 prstohvat peršuna
1 prstohvat korijandera
2 kašike ulja
Preliv
1 kesica dijamant preliva sa renom
200 ml kisele pavlake 20% m.m.
200 ml gustog jogurta
po ukusu so
100 g rendanog kačkavalja
Prilog:
3 srednja krompira
3 paprike raznih boja
3 veće glavice crnog luka
Za tortilje:
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
1 kašičica suvog kvasca