Kolač kojis etopi u ustima.Prava poslastica za sve ljubitelje karamela !
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 5 minuta
Broj obroka: 40
Način pripreme
Karamelizovati šećer.Kad dobije svetlo brapn broju ,posudu sklonite sa vatre i sipati mlako mleko.Vratiri ponovo na vatru i mešati dok se šećer ne istopi.Opet sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu belu čokoladu i iseckani margarin.Još jednom vratiti na ringlu da se čokolada i margarin istipe.
Kad se svi sastojci sjedine skloniti sa vatre pa dodati mleven keks i mlevene orahe.Promešati i ostavite 10 minuta da se fil prohladi.
Filovanje :
Preko svake kore stavite po 5 kašika fila.Brzo i mažite jer se fil brzo steže.Ceo kolač pritisnutu nekim težim predmetom dok se fil ohladi pa stavite glazuru.
Otopite čokoladu na pari sa uljem pa prelijte ceo kolač.Dobro rashladite i uživajte u divnom karamel ukusu.