Kaki tart

Autor Dijana Ademovic  

29 decembra, 2017

Tart sa mirisom egzotike...

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 10 porcija

Način pripreme

Umesiti testo od brašna,šećera,soli,žumanaca,kisele pavlake i margarina,umotati u foliju i ostaviti pola sata u frižideru.Pomešati puding sa gustinom,pa razmutiti sa malo mleka,a šećer prokuvati sa ostatkom mleka.Skuvati da se fino zgusne.Kaki jabuke naseći na kriške.Odstojalo testo razvući na pek papiru i preneti u namašćen pleh za tart.Sipati mlak puding,a onda ređati kriške kaki jabuke u krug,počevši od ivice pleha.

Tart peći na 180 stepeni 35-40 minuta,u zavisnosti od rerne.Ohladiti pa bogato posuti šećerom u prahu.

Sastojci

300 g oštrog brašna

150 g šećera u prahu

2 žumanca

1 kašika kisele pavlake,

200 g Dijamant margarina

prstohvat soli

1 kašičica extrakta vanile

1 kašičica rendane limunove korice

3 kaki jabuke

400 ml mleka

1 puding od vanile

5-6 kašika šećera

1 kašika gustina

šećer u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]