

Jufke
Autor Adilja Hodza Glavna jela
15 novembra, 2017
Jednostavno jelo koje možete pripremiti za doručak.
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Vodu posoliti staviti na vatru da proključa. U ključalu vodu dodajte jufke i lagano promešajte. Kuvajte jufke na smanjenoj vatri da omekšaju i da se zgusnu. Kada su se jufke zgusnule dolijte mleko i nastavite da kuvate lagano još 10 minuta. Stavite kašiku margrina, promešajte dase otopi i isključite ringlu. Jufke pospite sa rendanim sirom i majonezom te promešajte. Poslužite dok je jelo toplo.
Sastojci
Potrebno je:
200 grama jufke ili mlinaca
500 mil. vode
2 dcl. mleka
malo rendanog sira
kašičica Dijamant majoneza
so
kašika Dijamant margarina (20 grama)
Ocenite članak