Heljdini mafini - Dijamant DOO

Heljdini mafini

Autor Tanja Djordjevic  

31 januara, 2018

Brzo, jednostavno, ukusno i zdravo.

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 5 tanjira

Način pripreme

Sipati brasno u ciniju, lan dodati so i prasak za pecivo i promesati.

Dodati sve sastojke osim sira i sve dobro kasikom sjediniti da se dobije gusta kasasta masa.

Ubaciti u testo sir, promesati, pa sipati kasicicom u kalupe za mafine do 2/3 zapremine (1 kasika).

Peci mafine tridesetak minuta na 180-200°C dok ne porumene.

Sastojci

240 gr heljdinog brasna

1 kasicica praska za pecivo( bezgutensko)

140 gr jogurta

100 gr sira (ja sam domaci sir)

1/2 kasicice soli

1 kasiku mlevenog lana

2 jajeta

80 gr margarina

00:00