

Giros od svinjskog mesa
Autor Milena Radivojevic Glavna jela
30 aprila, 2018
Giros, pripremljen na ovaj način, ima fenomenalan ukus. Meso je začinjeno i meko, a prelivi upotpunjuju božanstven ukus.
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 2 sata
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Iseći meso na kockice. U šerpu sipati ulje da prekrije dno, staviti meso, šolju vode, soja sos i prethodno pomešane začine(so,suvi biljni začin,alevu papriku,origano,biber), staviti na srednju temperaturu i krčkati 1,5-2 h (dok tečnost ne ispari).
U vrućem ulju pržiti pomfrit,pa blago posoliti jer je meso dosta začinjeno. Tortilje peckati na ringli, odnodno na alu-foliji sa obe strane..Na tortilje namazati pavlaku, redjati meso, pomfrit,luk, kupus, kari sos, senf, Dijamant prelive, kao i kečap i majonez.
Iako ima puno preliva i soseva, nije previše, svaki preliv/sos daje posebnu notu i upotpunjuje jelo. Od ove količine sastojaka možete napraviti 8 girosa.
Sastojci
1 kg svinjskog buta BK
1 šoljica soja sosa
1/2 kašičice bibera
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 kašičica aleve paprike (slatke)
1 kašičica origana
1 kg pomfrita iz kese
Dijamant majonez
Dijamant kečap
Kari sos
Senf
1 veći crni luk
Dijamant Meksikana preliv
Dijamant Tzatziki preliv
Dijamant Tartar preliv
1 pakovanje tortilja
1 kisela pavlaka
malo svežeg kupusa