Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom

Autor Adilja Hodza  

10 septembra, 2018

Fokačice sa nekoliko ukusa...napravite i izaberite svoj, slano, slatko ili kiselkasto.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, lagano promešajte i ostavite da nadođe. U poseban sud sipajte prosejano brašno, dodajte so, ulje i nadošli kvasac. Zamesite mekše testo i ostavite na toplom dase udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na tri dela (možete i na više pa da fokače budu manje). Rastanjite svaki deo testa na veličinu manjeg tanjira i tanko premažite maslinovim uljem. Na svaku fokaču stavite po malo sira isečen na kriške ili sitnije komade. Na jednoj poređajte čeri paradajz, na drugoj poređajte kriške smokvi a na trećoj ostavite samo sir. Pospite po malo bosiljka. Prebacite fokaće na pleh i ostavite da malo odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se greje. Pecite fokače u zagrejanoj rerni oko 20-tak minuta ili dok blago ne porumene. Pečene fokače izvadite iz rerne i prelijte još mediteran uljem.

Sastojci

250 grama brašna-otprilike

1,5 dcl mlake vode

1/2 kockice kvasca

kašičica šećera

prstohvat soli

2 kašike dijamant mediteran ulja

Čeri paradajza

nekoliko zrelih smokvi

100 grama sira (koji imate u kući)

Dijamant mediteran ulje za prelivanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]