Fokača
Fokača

Fokača sa čeri paradajzom i žalfijom

Autor Dijana Ademovic  

11 septembra, 2018

Neodoljiv miris i ukus Mediterana...

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Prosejati brašno,pa mu dodati so,šećer,ulje i pavlaku.Kvasac podići,sipati ga u brašno te toplom vodom umesiti elastično testo.

Ostaviti ga da se udvostruči,a potom oklagijom razvući koru elipsastog oblika,a potom prstima napraviti udubljenja u njoj u koja stavimo čeri paradajz,listiće žalfije,posuti začinom i pokapati Mediteran uljem.

Ostaviti fokaču da odmori,a onda je peći u zagrejanoj rerni da fino porumeni.Pečenu blago premazati Mediteran uljem.

Sastojci

400 g brašna

1 kocka kvasca

1 kašičica soli

1 kašika šećera

80 ml Mediteran ulja

1 kašika kisele pavlake

oko 200 ml tople vode

100 g čeri paradajza

100 g zelenih maslina

nekoliko listića žalfije

malo začina sa ukusom paradajza i mocarele

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]