

Fokača sa čeri paradajzom i žalfijom
Autor Dijana Ademovic Peciva
11 septembra, 2018
Neodoljiv miris i ukus Mediterana...
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Prosejati brašno,pa mu dodati so,šećer,ulje i pavlaku.Kvasac podići,sipati ga u brašno te toplom vodom umesiti elastično testo.
Ostaviti ga da se udvostruči,a potom oklagijom razvući koru elipsastog oblika,a potom prstima napraviti udubljenja u njoj u koja stavimo čeri paradajz,listiće žalfije,posuti začinom i pokapati Mediteran uljem.
Ostaviti fokaču da odmori,a onda je peći u zagrejanoj rerni da fino porumeni.Pečenu blago premazati Mediteran uljem.
Sastojci
400 g brašna
1 kocka kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
80 ml Mediteran ulja
1 kašika kisele pavlake
oko 200 ml tople vode
100 g čeri paradajza
100 g zelenih maslina
nekoliko listića žalfije
malo začina sa ukusom paradajza i mocarele