Ekleri
Autor Suzana Mitic Kolači
19 novembra, 2018
Kremast fil i prhko testo-savršena kombinacija !
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 30
Način pripreme
Pomešati ulje,vodu i prstohvat soli.Staviti na ringlu i kad proključa dodajte brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Neprekidno mešati nekoliko minuta a onda skloniti i prebaciti u drugi sud.Mutite mikserom ,postepeno dodajte jaja,jedno po jedno neprekidno muteći.Smesu stavite u špric za tulumbe i pravite eklere.Pravite razmak između da bi mogli da narastu.Pecite na 200 C oko 20 minuta ne otvarajući rernu prilikom pečenja.Ohladiti i hladne oštrim nožem presecite na pola.
Za fil je potrebno da jaja,šećer i prašak za puding umutite mikserom sa malo mleka a ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding na uobičajeni način.Ohladite a zatim umutite penasto margarin i dodajte hladan fil.Izmiksati dobro da se napravi glatka krema.
Krem šlag umutite sa kiselom vodom čvrsto.Špric za tulumbe napunite vanil kremom i stavljajte fil na svaki ekler a zatim špric napunite krem šlagom pa istisnite smesu preko vanil kreme.Pritisnite drugim delom testa.Pospite prah šećerom i vanilin šećerom po želji.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Sastojci
100 ml voda
100 ml Dijamant ulja Mediteran
100gr brašna
prstohvat soli
1/2 kesice prašak za pecivo
3 jajeta
Potrebno za fil :
2 pudinga od vanile
2 jajeta
600 ml mleka
2 vanilin šećer
200 gr Dijamant margarin posni
120 gr šećera
200 gr krem šlag
200 ml kisela voda