Domaća pešteta za decu

Autor Danijela  

21 januara, 2019

Ukusna pašteta, koju ćete stalno praviti! Idealna za decu koja ne vole džigericu... Začini daju divan šmek pašteti!

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Karabatake sukuvati zajedno sa lukom i šargarepom uz dodatak suvih biljnih začina.

Skuvano meso izvaditi na tanjiru da se prohldi. U blender staviti meso i povrće. Dodati na krupnije komade iseckano jaje, kisele krastavčiće, prženu dzigericu.

Dodati začine, rastopljeni dijamant margarin sa maslacem i vodu u kojoj se kuvalo meso i povrće. (Ja sam dodala sve začine koje sam navela u receptu).

Paštetu preručiti u posudi sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se stegne.

Služiti kao doručk ili večeru!

Sastojci

3 panglovana pileća karabataka

1 glavica crvenog luka

1 šargarepa

1 kašika suvi biljni začin

2 pržene pileće džigerce

1 kuvano jaje

3 kisela krastavčića

5 kašika rastopljenog dijamant margarina sa maslacem

po ukusu so

po ukusu beli biber

po ukusu lovor

po ukusu kurkurma

po ukusu ruzmarin

6-7 kašika vode u kojoj se kuvalo povrće

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 5]