Dijamantske pogačice

  Autor Danijela  

oktobar 18, 2018

Mirisne,mekane tope se u ustima!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 5 osoba

Način pripreme

U toplom mleku staviti šećer i izmrvljeni kvasac i ostaviti da nadodje.Rastopiti margarin i ostaviti da se prohladi.

U činiji umutiti jaja viljuškom,dodati so,nadošli kvasac,prohladjeni margarin Izmešati.Dodati lan,sir i brašno.Umesiti glatko i rastresito testo.

Činiju s' testom staviti u frižideru i ostviti da prenoći.

Ujutru testo izvaditi i razmesiti na radnoj površini debljine oko 2 cm.Modlom vaditi željene oblike.

Redjati u pleh,premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći na

200 C oko 40 minuta.

Zavisi od brašna,neko brašno treba dodati više od prepisane mere,ali je suština podmesiti da bude mekano!
Testo se može podmesiti ujutru ,a praviti uveče.Odmaranje testa u frižideru daje testu vazdušastu mekoću.Od jedne mere izadju 25 komad!

Sastojci

2 dl mleka

40 g kvasca

1 kašika šećera

2 jaja

1 kašičica soli

250g dijamant dijavit margarina

200 g suvog sitnog sira

500 g belog brašna

5 kašike mlevenog lana

Premaz:

1 jaje

Susam

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]