Ćureća džigerica u paradjz sosu
Autor Adilja Hodza Glavna jela
9 oktobra, 2017
Lagano jelo sa džigericom.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat
- Broj obroka: 3
Način pripreme
Džigericu isecite na kocke, operite, procedite i ostavite sa strane. Crni luk iseckajte na sitnoi propržite na ulju. Kada luk malo omekša dodajte sečenu džigericu. Sve proemšajte, poklopite i dinstajte polopljeno na laganoj vatri. Povremeno lagano promešajte. Dinstajte oko 30 minuta. Kašičicu brašna pomešajte sa sokom od paradaza i izlije u džigericu. Dodajte sitno seckani beli luk, posolite, pobiberite i dodajte začine. Na kraju dodajte začinsku papriku i promeašajte. Sklonite poklopac i nastavite kuvati još 10-tak minuta da tečnost ispari.
Gotovu džigericu poslužite uz bareni pirinač.
Sastojci
600 grama ćureće džigerice
2 glavice crnog luka
2 cena belog luka
2 dcl. soka od paradajza
kašičica brašna
so, biber i začini
malo crvene začinske paprike
malo ulja
Piranač kao prilog