Ćureća džigerica u paradjz sosu

Autor Adilja Hodza  

9 oktobra, 2017

Lagano jelo sa džigericom.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 3

Način pripreme

Džigericu isecite na kocke, operite, procedite i ostavite sa strane. Crni luk iseckajte na sitnoi propržite na ulju. Kada luk malo omekša dodajte sečenu džigericu. Sve proemšajte, poklopite i dinstajte polopljeno na laganoj vatri. Povremeno lagano promešajte. Dinstajte oko 30 minuta. Kašičicu brašna pomešajte sa sokom od paradaza i izlije u džigericu. Dodajte sitno seckani beli luk, posolite, pobiberite i dodajte začine. Na kraju dodajte začinsku papriku i promeašajte. Sklonite poklopac i nastavite kuvati još 10-tak minuta da tečnost ispari.

Gotovu džigericu poslužite uz bareni pirinač.

Sastojci

600 grama ćureće džigerice

2 glavice crnog luka

2 cena belog luka

2 dcl. soka od paradajza

kašičica brašna

so, biber i začini

malo crvene začinske paprike

malo ulja

Piranač kao prilog

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]