Crveno bela rozenka - Dijamant
Crveno bela rozenka
Crveno bela rozenka

Crveno bela rozenka

  Autor jelena  

jun 28, 2018

jako ukusan kolac

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: za 10 osoba

Način pripreme

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi.

U šerpu staviti maline, usuti 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa 100 ml vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil. Crveni fil podeliti na 2 ili 3 dela, za 2 ili 3 korice.

Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.

Mikserom umutiti prah šećer sa uljem i vrućom vodom i preliti preko kolača. Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

U glazuru se može steviti i aroma maline, 15 kapi, zbog boje i mirisa.

Sastojci

Za beli fil:

1 l mleka

9 kašika šećera

3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 kašika gustina

100 g bele čokolade

250 g Dijamant dijavit margarina

Za crveni fil:

200 g malina

300 ml vode

3 kašike šećera

3 kašike gustina

Za glazuru:

300 g šećera u prahu

5 kašika vruće vode (kipuće)

2 kašike ulja

Ostalo:

1 pakovanje korica za rozen tortu

00:00